A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенський ліцей №7
Дубенської міської ради
Рівненської області

Сьогодні, 22 січня український народ відзначає 105 річницю Дня Соборності України.

Дата: 23.01.2024 13:38
Кількість переглядів: 40

Свято Дня Соборності щороку нагадує нам, що у нас єдина держава, і ми - єдиний народ! Воно символізує нерозривний зв’язок між усіма поколіннями борців за вільну Україну, демонструючи перед усім світом неподільність української землі і непохитність української нації.

Сьогодні День Соборності має особливе значення для нашої країни. Це нагадування кожному українцю про те, що сила нашої держави – у нашій єдності та соборності українських земель. Українці довели ворогу і всьому світові, що в єдності ми непереможні.

Єдність та згуртованість – те, що дає сили та надихає українців на боротьбу, те, що робить можливим кожен новий день життя у вільній країні. Українці захищають свою рідну землю, боронять майбутнє своїх дітей.

В цей день варто згадати дві важливі історичні події.

1. Підписання IV Універсалу Центральної Ради, яким проголосили незалежність УНР у 1918 році.

2. Проголошення Акта Злуки Української народної республіки та Західноукраїнської народної республіки в 1919 році (возз'єднання українських земель в одну державу).

До підписання Акта Злуки український народ був розділений між російською та Австро-Угорською імперіями. В умовах війни Україна об'єдналася тим самим заклавши основу сучасної національної ідентичності. Соборність означає всеєдність в межах однієї держави, спільних цінностей, культури, мови, традицій.

Ще у 1919 році українці засвідчили, що не існує окремо східної та західної України — існує єдина незалежна Українська держава.

З Днем Соборності шановні українці! Переможемо! Слава Україні!

Покликання на відео


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень