A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенський ліцей №7
Дубенської міської ради
Рівненської області

Вчимося цікаво

Дата: 15.02.2024 11:49
Кількість переглядів: 45

                  Поєднувати теми різних навчальних предметів — цікаво і корисно. Це допомагає учням бачити зв’язок навчання із життям і застосовувати знання на практиці.

       Інструментом для такого поєднання може стати інтегрований урок. Адже він сприяє розвитку інтелектуального і творчого потенціалу учнів, мотивує їх пізнавати природу, явища, які вивчаються, розвиває вміння бачити причинно-наслідкові зв’язки. Нестандартні форми роботи, які зазвичай використовуються на інтегрованих уроках, стимулюють увагу дітей, знімають втому та психологічне напруження. Крім того, проведення таких занять допомагає ще більше зацікавити наших здобувачів знань навчанням.

        Чому ж сприяють інтегровані уроки? Оновлення змісту навчання, урізноманітнення форм і методів навчання, підвищення якості знань – а, отже, формування цілісного сприйняття навколишнього світу.

        Мета інтегрування — максимально поєднати навчання і життя. Діти люблять дізнаватися на уроках нові цікаві факти, що стосуються їхнього оточення, реального життя. Тому добре працює все те, що учні можуть застосувати на практиці, побачити навколо себе, взяти участь у «експеременті».

          І коли виникає вимушена і нагальна потреба дистанційного навчання, не обійтися без «цікавинок», що поєднають програмовий матеріал і всебічний розвиток.

         Знайти такий баланс між цікавим та корисним намагалися і ми разом з учнями 5-А класу під час дистанційного уроку математики. Провідником уроку для нас стало пташеня – вороненя. Здавалося б, досить банальний і не дуже цікавий об’єкт, але як з’ясувалося пізніше- доволі розумний і цікавий птах.

        Вороненя допомогло нам пригадати, що таке звичайний дріб; як він утворюється?

         Скориставшись інформацією у числах про цих птахів (довжина ворони варіюється в межах 48-56 см. Самець крупніше самки, маса ворони самця становить 700-800 грам, самки важать від 460-550 гр. Довжина крила самця ворони досягає 27-30 см, у жіночої особини крила від 25 до 27 см. )

учні відповіли на запитання :

  • Яку частину метра становить довжина тіла птаха?
  • Яку частину кілограма становить маса ворони?
  • Яку частину доби вороненя відпочиває? та інші.

       Перевіривши міцність опорних знань, ми вивчили нову тему і закріпили її інтерактивною вправою.

        Та найцікавішою, як з’ясувалось згодом, була підсумкова частина уроку під назвою : «Дивовижні факти про ворон, яких ви могли не знати». Діти активно ділились враженнями та власними спостереженнями.

Ось таким чином нам вдалося інтегрувати в урок математики частинку знань з пізнання природи.

Вчитель математики З.М.Мосійчук

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень