A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенський ліцей №7
Дубенської міської ради
Рівненської області

КОЛЯДУЙМО ДЗВІНКО, ЩОБ СВІТ ВЕСЕЛИВСЯ,

Дата: 25.12.2023 10:01
Кількість переглядів: 35

РАДІЙ, УКРАЇНО, ХРИСТОС НАРОДИВСЯ!!!

Колядники 2 - А класу Дубенського ліцею №7 вітають усіх із прийдешнім Різдвом, зичать спокійних свят і просять дозволу заколядувати!

Колядування і щедрування - українські прадавні традиції. Але це не просто спів чи слухання колядок/щедрівок у чиємусь виконанні. Наш мудрий народ знав, що цей спів оздоровлює душу і тіло, у ньому є різдвяна магія, це справжня музична терапія.

Музикотерапія - психологічна практика, один із напрямків арт-терапії, що полягає у застосуванні звуків та мелодій для покращення психофізичного стану людини та відновлення емоційної рівноваги. Визнана офіційним методом лікування з 2003 року.

Музику, як лікувальний засіб, використовували ще лікарі Стародавнього Риму та Єгипту. А лікарі Стародавнього Китаю навіть створювали так звані "музичні рецепти" та були переконані в цілющих властивостях звуків у лікуванні тілесних та душевних недуг.

Все живе в природі має свій визначений ритм існування та динаміки. Навіть кожен орган нашого тіла працює у власному ритмі. А якщо ці ритми можуть співпадати з ритмом деяких музичних інструментів, то це і використовується у лікувальних цілях.

Музикотерапія може бути пасивна і активна. При першій - прослуховують різні музичні композиції. При другій - людина сама бере участь у виконанні: грає на інструментах, співає, відбиває такт або плекає в долоні.

Музикотерапія добре працює і використовується у неврології, онкології, роботі з особливими дітьми, людьми похилого віку, людьми, що були травмованими, людьми, що втратили здатність розмовляти, зі слабочуючими та слабобачачими людьми тощо.

Ми всі знаємо, що музика інколи заспокоює і розслаблює, інколи бадьорить і надихає, інколи змушує сумувати, інколи - веселитися і радіти. Тому є корисною для всіх, а особливо - дітей.

Отож колядуйте, щедруйте, слухайте, насолоджуйтесь, закликайте добро, мир і благодать у свої оселі, зберігайте і передавайте наступним поколінням нашу безцінну спадщину - і будьте здорові!

Гарних свят!!!

Покликання на відео


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень