A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенський ліцей №7
Дубенської міської ради
Рівненської області

МАНДРІВКА "ПІСОЧНИМ СВІТОМ"

Дата: 18.12.2023 08:29
Кількість переглядів: 34

Сьогодні із усіма бажаючими другокласниками на великій перерві занурилися у піскову терапію - вид арт-терапії, пов'язаний із використанням піску, води, камінців, мушель, рослин, інших природних матеріалів, колекції мініатюрних фігурок, ґудзиків, намистинок і.д.

Піскотерапія - спонтанне творче самовираження особистого і колективного несвідомого, трансляція його на свідомий рівень, і як результат - підсилення здатності до саморозвитку.

Діти із задоволенням створювали не лише окремі фігури, а й пісочні композиції та картини, осмислювали створене, взаємодіючи з пісочним світом. Інтерпретація символічного рівня цих "картин" дає вичерпну інформацію про внутрішній світ дитини/людини. Кожен елемент пісочниці є невипадковим і дізнатися про його символізм можна лише у "автора" чи "авторів" даного шедевру.

Ігри з піском розвивають дрібну моторику, чуттєве сприйняття, креативність, заспокоюють, знімають стрес, покращуюють психофізичний розвиток. Пісок допомагає "прокачувати" уяву - від простого пересипання з руки в руку і до будівництва складних фігур.

Кінетичний пісок дає можливість працювати протягом року.

Таке заняття подобається і буде корисним не лише дітям, а й дорослим. Пробуємо разом із дітками. Це й гарна нагода не тільки провести разом час, а й попрацювати на спільний результат, більше поспілкуватися, зблизитися...

Пориньмо у світ дитинства... 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень