A A A K K K
для людей з порушеннями зору
Дубенський ліцей №7
Дубенської міської ради
Рівненської області

Діяльність народжує самоврядування, а не навпаки.

Дата: 19.02.2024 08:26
Кількість переглядів: 48

14 лютого у закладі проведено засідання педагогічної ради з елементами тренінгу «Оптимальна структура учнівського самоврядування як важлива умова ефективності педагогічно керівництва ліцею». Засідання проводилось в онлайн-режимі.

Про важливість учнівського самоврядування в закладі, його стратегічну мету, головні вимоги до ефективного розвитку, про вміле керівництво лідерами учнівського самоврядування саме на засадах дитиноцентризму наголосила у своєму виступі ЗДНВР Богайчук Н.А. Принципи діяльності учнівського парламенту закладу,організаційно-функціональну структуру виокреслила педагог-організатор Коробей В.Б. Вікторія Борисівна запропонувала присутнім вправу «Відкритий мікрофон», яку часто використовує у роботі засідань шкільного парламенту. Завершила педагог-організатор свій виступ притчею про зірки. Адже в усіх нас є здатність не лише світитись, але й «запалювати зірочки» наших учнів.

До дискусії долучилась і класовод 3-В класу Комаринець І.В. Вона розповіла про організацію учнівського самоврядування в початковій школі. Іванна Василівна наголосила на унікальності кожної особистості. Вчителька поінформувала,що впроваджує програму «Особиста гідність.Безпека життя.Громадянська позиція». Запропонувала колегам вправу,яку виконують її вихованці. Присутні мали змогу висловити думку, що для них особисте «Я» (вчителька використала для вправи дошку Jamboard). Продовжила засідання педради класний керівник 9-А класу, практичний психолог Грибок О.В. Вона окреслила роль класного керівника у формуванні учнівського самоврядування класу. Ольга Володимирівна наголосила на тому,що особливо підліткам треба доручати серйозні справи,довіряти їм. У кінці вона запропонувала присутнім вправу «Колесо балансу життя». Під час свого виступу соціальний педагог закладу Дзюба Н.В. розповіла про роботу в комісії «Внутрішніх справ» учнівського самоврядування,оскільки вона є педагогом – наставником. Неля Василівна продемонструвала казку «Про незвичайну родину».

Наше завдання – створення умов для самореалізації учнів,активне залучення членів самоврядування до процесу оновлення змісту діяльності закладу. За нашими дітками – наше майбутнє.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень